Aan boord van boot Texel

Het ultieme vakantiegevoel begint met de boot naar Texel. De veerboot heeft een echte Texelse beleving. Natuurlijke elementen en de kleuren van het waddengebied en de duinen van Texel zijn verwerkt in het interieur. Je krijgt hierdoor meteen het eilandgevoel op het schip. Door de grote ramen heb je prachtige uitzicht over de Waddenzee. Buiten zijn er verschillende zonneterrassen met uitzicht op Den Helder en Texel. Binnen is er een buffet en een shop. Ook zijn er houten strandpalen waar je je telefoon kunt opladen. De hele boot beschikt over gratis wifi.


Voertuigdek veerboot Texel

Ga je met de auto over? Dan parkeer je je auto op het voertuigdek. Medewerkers van TESO staan voor je klaar om je te begeleiden. Sta je geparkeerd? Zorg er dan voor dat je auto op de handrem staat. En zet je alarm uit tijdens de overtocht naar Texel. Door de beweging van het schip is de kans groot dat je alarm afgaat.


Buffet aan boord

In de salon vind je het buffet. Je kunt er koffie, fris, gebak, soep en belegde broodjes krijgen. En natuurlijk het lokale Texelse bier en een Texelse koek in de vorm van het eiland.


Texelse souvenirs

Op de boot van en naar Texel heb je ook een souvenirshop. Je kunt er verschillende spullen kopen zoals sleutelhangers, knuffels, ansichtkaarten en natuurlijk een miniatuurexemplaar van de TESO veerboot.

Binnenkant boot Texel Texelstroom
Foto: C-jobs


Op de veerhaven van Den Helder

Sta je op de boot naar Texel te wachten? Op de veerhaven van Den Helder zijn er 2 voorzieningen.


Kiosk ‘Bij de boot’

Op het veerhaventerrein van Den helder heb je kiosk ‘Bij de Boot’. Je kunt er terecht voor koffie, frisdrank, snacks, ijs en belegde broodjes. De snackbar is verbonden met de terminal, heeft 60 zitplaatsen en een dakterras. Via het dakterras is er een rechtstreekse opgang naar de boot naar Texel. In deze stop & go cafetaria zijn 3 bestel- en betaalpunten waar je zelf je bestelling kunt doen. Daardoor is er bijna geen wachtrij. Je bestelt en haalt meteen je eten en drinken op bij de counter. Ook zijn er 2 bemande kassa’s. De snackbar in Den Helder is geopend vanaf de eerste afvaart naar Texel om 6:30 uur tot en met de laatste afvaart om 21:30 uur.


Wachtruimte terminal Den Helder

De veerhaven in Den Helder heeft comfortabele wachtruimte voor voetgangers en fietsers. Er zijn hier ook toiletten en er is gratis wifi beschikbaar.


Webcam overtocht Texel

Benieuwd hoe de boot naar Texel uitvaart? Neem een kijkje op TESO.nl.