Fietsen op Texel

Fietsen is veruit het populairste vervoersmiddel op Texel. Je kunt op het eiland ook makkelijk een fiets huren, er zijn genoeg fietsverhuurders. Je vindt ze direct bij aankomst met de boot naar Texel en in vrijwel alle dorpen. Bij veel fietsverhuurders op Texel kun je een fiets online reserveren en wordt de fiets door de fietsverhuur naar je verblijf gebracht.

140 kilometer aan fietspaden

Ontdek de vele fietspaden die het eiland rijk is. Met ruim 140 kilometer aan fietspaden kun je door de duinen, bossen en dorpen. Huur een fiets bij één van de fietsverhuurders of neem je eigen fiets mee. Vergeet ook de wandelschoenen niet, wandelen kan je ook perfect op Texel.


Fietsroutes op Texel

Texel heeft je als fietser veel te bieden. Je fietst zo van het ene landschap over in het andere. Een mooie fietsroute vind je heel eenvoudig via de knooppunten. Dit zijn genummerde kruisingen die onderdeel uitmaken van een bepaalde fietsroute. Ze staan overal op Texel en zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht.


Fietsknooppunten op Texel volgen

Fietsen op Texel doe je van knooppunt naar knooppunt. Elk knooppunt is voorzien van wit-groene bordjes met een nummer erop. Je volgt gewoon de nummers die je hebt uitgestippeld. Plan het zo in:

 1. Ga naar de fietsrouteplanner en zoom in op Texel. Je ziet de dan knooppunten met nummers verschijnen.
 2. Plan je route door een start- en eind-knooppunt in te stellen.
 3. Bekijk het aantal kilometers en de fietsduur.
 4. Noteer in juiste volgorde de knooppuntnummers van je route.
 5. Stap op de fiets en volg gewoon de nummers!

Fietsverhuur op Texel

In de meeste Texelse dorpen kun je een fiets huren. Er zijn gewone fietsen, elektrische fietsen en fietsen met kinderzitjes. Een echte aanrader is een tandemfiets. Gezellig met z’n 2-en door het Texelse landschap.


Fietsverhuur online reserveren 

Het is altijd handig om een fiets vooraf te reserveren, met name in de zomer en tijdens vakanties. De meeste fietsverhuurders bezorgen de fietsen ook bij je verblijf. Ze zorgen ervoor dat de fietsen klaarstaan als je aankomt. Pech onderweg? Geen paniek, bel en er wordt een nieuwe fiets naar je gebracht.


De mooiste fietsroutes op Texel

 1. Over het Waalenburgerdijkje tussen De Koog en Den Burg (3,9 km).
 2. Door de weilanden van De Waal naar Oudeschild (9,1 km).
 3. Langs de duinrand tussen Den Hoorn en De Koog (11,4 km).
 4. Langs de Waddenzee tussen Oudeschild en De Cocksdorp (16,9 km).
 5. Fiets & eet route (23,4 km).
 6. De Slufter route (36,0 km).