Kosten boot naar Texel

De kosten voor de veerboot naar Texel verschillen per voertuig. Een ticket voor de overtocht is altijd een retourticket voor de heen- en terugreis, dus je betaalt de kosten voor de boot alleen als je van Den Helder naar Texel gaat. Bij de terugreis vanaf Texel vindt er geen controle plaats en rij je meteen de boot op. Op dinsdag, woensdag en donderdag heeft de TESO een daltarief. Er zijn ook voordelige meerrittenkaarten dat in de kosten scheelt. 


Overzicht kosten boot naar Texel

De tarieven zijn:

  • Auto:    € 25,00 (op di, woe of do),
  • Auto: € 37,00 (op vrij, za, zo, ma)
  • Motor:  € 11,00
  • Fiets:    € 5,00
  • Voet:    € 2,50

– De prijs voor auto’s geldt voor voertuigen met een lengte tot 6,5 meter, inclusief fietsendrager en maximaal 9 inzittenden.
– Voor vrachtwagens, touringcars, auto’s met caravan of aanhangers met maximaal 9 inzittenden zijn de kosten voor de boot naar Texel (per strekkende meter) € 7,80.
– Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.
– Huisdieren zijn gratis.


Daltarief overtocht Texel

De TESO heeft ook een daltarief. Je kunt op dinsdag, woensdag of donderdag voordeliger de overtocht naar Texel nemen. Je betaalt die dagen maar € 25,00 voor een retourtje. De terugreis mag je op alle dagen maken. Voor motoren is het daltarief op dinsdag, woensdag en donderdag € 8,20. Het daltarief geldt alleen voor auto’s en motoren. Voetgangers, fietsers en de langere voertuigen betalen altijd de normale prijs.


Gratis autoticket

Wil je een gratis bootreis? Boek dan 3 maanden voor aankomst online je verblijf bij vakantiepark De Krim en ontvang een gratis bootticket voor je auto! Bij een verblijf van minimaal een week met aankomsten op maandag of vrijdag in de periode buiten de reguliere schoolvakanties krijg je ook nog eens 10% vroegboekkorting. Lees alle voorwaarden op Krim.nl.


Ticket boot Texel kopen

Je kunt vooraf online een ticket kopen. Of ter plekke bij het loket in de haven van Den Helder. Betalen via de website van Teso kan per iDeal, Visa en MasterCard.  In de veerhaven kun je contant, per pin en met creditcard betalen. Kijk voor uitgebreide tarieven en e-tickets op de TESO.nl.


Parkeren boot naar Texel

Wil je zonder auto de overtocht met de boot naar Texel maken? Dan kun je gratis naast de veerhaven in Den Helder parkeren. Je kunt dan een voetgangersticket kopen.