Kosten boot Texel

Wat kost een ticket voor boot Texel? Wat kost het om de overtocht naar Texel met de auto te maken? De kosten voor de veerboot naar Texel verschillen per voertuig. Een ticket voor de overtocht is altijd een retourticket voor de heen- en terugreis, dus je betaalt de kosten voor de boot alleen als je van Den Helder naar Texel gaat. Bij de terugreis vanaf Texel vindt er geen controle plaats en rij je meteen de boot op. Op dinsdag, woensdag en donderdag heeft de TESO een daltarief. Er zijn ook voordelige meerrittenkaarten dat in de kosten scheelt. 


Prijzen boot naar Texel – overzicht

De tarieven zijn:

  • Auto:    € 26,00 (op di, woe of do)
  • Auto: € 39,00 (op vrij, za, zo, ma)
  • Motor:  € 11,50 (op di, woe of do)
  • Motor:  € 8,60 (op vrij, za, zo, ma)
  • Fiets:    € 5,00
  • Voet:    € 2,50

– De prijs voor auto’s geldt voor voertuigen met een lengte tot 6,5 meter, inclusief fietsendrager en maximaal 9 inzittenden.
– Voor vrachtwagens, touringcars, auto’s met caravan of aanhangers met maximaal 9 inzittenden zijn de kosten voor de boot naar Texel (per strekkende meter) € 8,15.
– Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.
– Huisdieren zijn gratis.


Daltarief boot Texel

De TESO heeft ook een daltarief. Je kunt op dinsdag, woensdag of donderdag voordeliger de overtocht naar Texel nemen. Je betaalt die dagen maar € 26,- voor een retourtje. De terugreis mag je op alle dagen maken. Voor motoren is het daltarief op dinsdag, woensdag en donderdag € 8,60. Het daltarief geldt alleen voor auto’s en motoren. Voetgangers, fietsers en de langere voertuigen betalen altijd de normale prijs.


Meerretourkaart Texelse boot

Ga je meerdere keren per jaar naar Texel of ben je dat van plan? Dan is het voordeliger om een meerretourkaart te kopen. Voor een 5-retourskaart met de auto betaal je € 124,-. Dat is € 24,70 per retour. Er bestaat ook nog een 15-retourskaart, die is nog goedkoper. Het meerrittenkaart krijg je in de vorm van een een e-ticket of TESO-pas. Voor de pas betaal je eenmalig € 2,50,-. Je kunt de pas maximaal één keer per uur voor één voertuig gebruiken. De retouren zijn onbeperkt geldig. En zijn alle retouren op? Dan kun je de pas altijd opwaarderen bij de terminal in Den Helder of online via de TESO website. 


Is er een voordelig groepstarief voor boot Texel?

Nee, er is helaas geen speciaal tarief voor grote groepen. Reis je met een groep van 10 of meer personen en wil je te voet de overtocht maken? Meld je dan bij de terminal in Den Helder. De lokettist telt het aantal personen en kan dan met één persoon afrekenen. De prijs per persoon voor de overtocht blijft gelijk, dus € 2,50. Voor de overtocht met een grote groep hoef je niet te reserveren. Je kunt uiteraard voor alle groepsleden ook los een e-ticket kopen.


Ticket boot Texel kopen

Je kunt vooraf online een ticket kopen. Of ter plekke bij het loket in de haven van Den Helder. Betalen via de website van Teso kan per iDeal, Visa en MasterCard.  In de veerhaven kun je contant, per pin en met creditcard betalen. Kijk voor uitgebreide tarieven en e-tickets op de TESO.nl.

Ben je een echte Texelfan en ga je dus vaker met de boot naar Texel? Dan is het voordelig om een meerretourticket te kopen.


Parkeren boot naar Texel

Wil je zonder auto de overtocht met de boot naar Texel maken? Dan kun je gratis naast de veerhaven in Den Helder parkeren. Je kunt dan een voetgangersticket kopen.