Restaurants & bars op Texel

Liefhebbers van lekker eten en drinken zijn op Texel op de juiste plek. De culinaire mogelijkheden zijn eindeloos op het eiland: van cocktailbars en koffietentjes tot huiskamerrestaurants, burgerbars en sterrenrestaurants. 


Kook Atelier Op Oost Texel

Het Kook Atelier

Bij het Kook Atelier eet je in een kas. In het restaurant krijg je het signature Served by Nature Menu: een verrassingsmenu van 15 smaakmomenten. Een ware smaaksensatie. De sfeer is gezellig, warm en toegankelijk.

Restaurant 12 balcken Texel

12 Balcken

Een eetcafé voor jong en oud. Vanaf 10 uur open voor een uitgebreide lunch of een heerlijk diner van de Jospergrill. Het restaurant onderscheidt zich door het uitgebreide aanbod van speciaalbieren en bijzondere jenevers.

Restaurant Sjans Texel

Sjans

De Sjans in De Koog echt de place to be.  Het heeft wat weg van een donkerbruine kroeg. Ga voor een XL hamburger, gamba’s of Aziatisch roerbak. In de avond transformeert de Sjans tot een uitgaansfenomeen met geweldige cocktails. 

Restaurant Worsteltent Texel

Worsteltent

Dit restaurant bevindt zich in een 300 jaar oude boerderij. Geniet op het originele grasterras van het voorjaarszonnetje en een heerlijke caffè latte met een stukje eigen gemaakte chocolade- of appeltaart. Je kunt er ook overnachten.

Restaurant Smulpot Texel

Smulpot

Vanaf 9 uur al open. Neem een uitsmijter als ontbijt of een soepje als lunch. Voor het diner wordt er gewerkt met echt Texelse producten, zoals ossenhaas, carpaccio en Texels lamsvlees. Ze serveren ook een high tea en high wine. 

Restaurant Bij Jef Texel

Bij Jef

Een sterrenrestaurant in Den Hoorn! Chef Jef Schuur realiseerde zijn droom: een eigen restaurant op het eiland waar hij opgroeide. Lokale producten staan hier centraal, zoals Texels (zuig)lam, Texelse kazen en schaal- en schelpdieren.

Restaurant Pakhuus Oudeschild Texel

Visrestaurant ’t Pakhuus

Visrestaurant ’t Pakhuus heeft een fantastisch uitzicht over de haven van Oudeschild. De kaart biedt een variëteit aan verse vis, schaal- en schelpdieren. Uiteraard is het restaurant ook geschikt voor vleeseters en vegetariërs.

Restaurant Vincent eilandkeuken Texel

Vincent

Eilandkeuken zit aan de Gravenstraat 7 in Den Burg. Eerlijke gerechten, gastvrijheid en een stijlvol, houten interieur kun je verwachten. Als je wat luxer wilt dineren, ben je hier op de juiste plek. De bediening is ook uit de kunst.