Beste strandtenten op Texel

Langs de Texelse kust heb je verschillende strandtenten. Ze hebben zichzelf bijna allemaal vernoemd naar een strandpaal. Strandpalen zijn de hectometerpaaltjes van de Hollandse kust. De palen gebruik je voor oriëntatie. Ontspan bij de 5 beste strandtenten van Texel. Geniet van het lekkere eten, drinken en het prachtige uitzicht op het strand en de zee.


Paal 9

Strandtent Paal 9 Texel

Dit strandpaviljoen is een begrip onder Texelaars. Het ligt bij Den Hoorn. De lunch en het diner zijn prima. Een echt uitgesproken stijl of uitstraling heeft Paal 9 niet. Vooral lekker simpel. Kom op je slippers en voel je vrij. Een favoriet bij surfers.


Paal 15

Strandtent Paal 15 Texel

Dit paviljoen wordt ook wel Westerslag genoemd. Een duinpad leidt je naar dit paviljoen. Het heeft een warm huiskamergevoel met Perzische tapijten en een gezellig pratende papegaai. Kom er vooral voor een drankje.


Paal 17 zomers

Strandtent Paal 17 Texel

Zachte loungemuziek, een trendy interieur. Lekkere cocktails en het eten is meer dan oké. Dankzij de bouw op palen is het uitzicht er prachtig. Het is er vaak erg druk en daardoor moet je zelfs voor de lunch soms reserveren.


Kaap Noord

Strandtent Kaap Noord Texel

Het beste paviljoen van het noordelijke deel van Texel. Vooral voor de lunch is een aanrader. Bestel eens het juttersplankje met een goed glas witte wijn. Een unieke locatie ook met uitzicht op Vlieland en de ‘hippiesteiger’.


Paal 21

Strandtent Paal 21 Texel

Je vindt strandpaviljoen Paal 21 aan de rand van badplaats De Koog. Echt een topper in het eten, misschien wel de best smakende strandtent van Texel. Ontspan en geniet van het lekkere eten en uitzicht op het strand en de zee.