Texelhopper: de bus op Texel

De Texelhopper is dé bus op Texel. Als je op het eiland met het openbaar vervoer wilt, dan brengt de Texelhopper je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat over het hele eiland van A naar B. Je kunt er gewoon met je OV-Chipkaart mee reizen. Of je kunt een los kaartje kopen.

Zo werkt de Texelhopper

Met Texelhopper kun naar 130 haltes reizen, verspreidt over het hele eiland. Als jouw bestemming verder dan 500 meter van je vertrekt ligt en niet met de vaste buslijn 28 te bereiken is, dan haalt Texelhopper je op en brengt je naar je bestemming. Hiervoor moet je de Texelhopper reserveren. Dit moet minimaal één uur voor vertrek.

Overzicht haltes Texelhopper

Op Texel zijn meer dan 130 herkenbare opstapplaatsen van de Texelhopper. Een overzicht van de haltes vind je op Texelhopper.nl.

Texelhopper bellen om te reserveren

De Texelhopper moet je minimaal een uur van te voren bestellen. Bel hiervoor 0222 – 784 000. Bij de reservering wordt aangegeven waar de dichtstbijzijnde opstapplaats is. Daar loop je dan heen. Elke halte heeft een eigen naam en een nummer. Vermeld bij het reserveren waar je vervolgens naar toe wilt.

Texelhopper app

Er is ook een app van de Texelhopper. Download de app in de App Store of Google Play Store. Zoek op ‘Texelhopper’.

Texelhopper bus app Texel

Betalen buskaartje Texelhopper

Bij het reserveren voor de Texelhopper busjes kun je met iDeal of creditcard betalen. Betalen in het Texelhopper busje kan ook. Je kunt daar je OV-chipkaart gebruiken of een los kaartje bij de chauffeur kopen.

Buslijn 28 Texel

Naast de Texelhopper rijdt er een vaste buslijn op Texel. Bus 28 rijdt een vaste route en dienstregeling van De Koog via Den Burg naar ’t Horntje voor de boot naar Den Helder. Bus 28 vertrekt één keer per uur. Je kunt geen Texelhopper busje reserveren tussen 2 haltes waar lijn 28 rijdt.