Musea op Texel

Texel barst van de prachtige en bijzondere musea. Over de oorlog, cultuur en visserij. Neem de tijd om de Texelse musea te ontdekken. 


Scheepvaartmuseum Kaap Skil Texel

Kaap skil

Kaap Skil is een uniek museum dat prijzen ontving voor de architectuur en exposities met VOC-vondsten, VOC-schepen, een openluchtmuseum en molen. Zowel binnen als buiten is veel te beleven.

Juttermuseum Flora Texel

Juttersmuseum Flora

Beleef de stoere wereld van het strandjutten, het loods- en reddingwezen en de visserij. Hier vind je strandvondsten van meer dan 75 jaar. Gelegen op een rustige locatie, vlakbij het bos, strand en badplaats De Koog.

Museum Oudheidkamer op Texel

Oudheidkamer

De Texelse Oudheidkamer is een klein museum in het centrum van Den Burg. Het prachtige huis uit 1599 is ingericht met meubels en gebruiksartikelen uit de tijd van je oma’s oma. Ga terug naar de 19de eeuw.

Cultuurhistorisch historisch museum Texel

Cultuurhistorisch museum

Bekijk diverse authentieke boerenwagens, koetsen, gebruiksvoorwerpen en oude landbouwmachines die op Texel dienst hebben gedaan. Ook zie je hoe men 100 jaar geleden woonde en werkte op een boerderij.

Oorlogsmuseum Texel

Oorlogsmuseaum

Texel werd in de Tweede Wereldoorlog het laatste slagveld van Europa en pas op 20 mei 1945 bevrijd. Het luchtvaart- & oorlogsmuseum Texel geeft een overzicht van de lange vlieg- en oorlogshistorie van het eiland. 

Walvisvaardershuisje Texel

Walvisvaarders Huisje

Waan je in de tijd van de Walvisvaarders, ruim 300 jaar geleden. In ’t Walvisvaarders Huisje in Den Hoorn woonden lange tijd walvisvaarders. Er zijn veel oude gebruiksvoorwerpen te zien uit de 18de en 19de eeuw.