Voordelig met de boot naar Texel

Hoe kun je goedkoper met de boot naar Texel? Hoe kun je voordelig de overtocht naar Texel maken? We hebben een aantal tips op een rij gezet om voordelig de reis naar Texel te maken.


Wat kost de boot naar Texel?

Een overtocht naar Texel is niet zo heel duur. Het is zelf de goedkoopste overtocht van alle Waddeneilanden. Ga je met de auto? Dat kost een retourkaartje € 39,- op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. Op andere dagen kost het€ 26,-. Voetgangers betalen maar€ 2,50. En bootgangers met fiets€ 5,-. Ga je met de motor? Dan betaal je maar € 11,50,- voor een retourtje.

Bekijk alle kosten en prijzen


Met korting naar Texel

Wil je op een goedkope manier naar Texel? Dan kun je het volgende doen:

  1. Maak doordeweeks de overtocht naar Texel
    De TESO heeft doordeweeks een daltarief. Op dinsdag, woensdag of donderdag betaal je voor een retourticket met de auto € 26,-. Het maakt dan niet uit op welke dag je teruggaat, de heenreis bepaalt de prijs. Je hoeft ook alleen op de heen reis een kaartje te kopen. Van Texel naar Den Helder is er geen controle en kun je zo de boot op.
  2. Parkeer je auto in Den Helder
    Je kunt natuurlijk ook je auto laten staan in Den Helder. Er is gratis parkeergelegenheid bij de veerhaven. Als je dan als voetganger de boot pakt, betaal je maar € 2,50 per persoon. Voor je fiets of brommer betaal je € 2,50 extra.
  3. Koop een meerretourkaart
    Hou je van Texel en bezoek je meerdere keren per jaar het eiland? Dan is het voordelig om een meerretourkaart te kopen. Voor een 5-retourskaart met de auto betaal je € 124,-. Dat is € 24,70 per retour. Er bestaat ook nog een 15-retourskaart, die is nog goedkoper. De kaart kun je 7 dagen per week gebruiken, dus ook in het weekend.