Boot naar Texel overtocht

Met de veerboot naar Texel? Het eiland is uitstekend bereikbaar vanaf Den Helder. De veerdienst naar Texel wordt verzorgd door TESO en duurt ongeveer 20 minuten. Je kunt met de auto, fiets of lopend de oversteek maken. De veerboot is groot genoeg, dus reserveren is niet nodig. Bekijk de prijzen en vertrektijden voor de overtocht naar Texel.


Kosten overtocht veerdienst Texel

Een kaartje is altijd een retourticket voor de heen- en terugreis. Je betaalt voor vertrek op de veerhaven in Den Helder. Bij de terugreis vanaf Texel hoef je geen bootkaartje te tonen.

De TESO tarieven zijn:

  • Auto:    € 37,00
  • Motor: € 11,00
  • Fiets:   € 5,00
  • Voet:   € 2,50

De prijs voor auto’s geldt voor voertuigen met een lengte tot 6,5 meter, inclusief fietsendrager en maximaal 9 inzittenden.


Boot Texel reserveren

Tickets voor de overtocht met de TESO boot naar Texel koop je eenvoudig online of via één van de loketten bij de terminal. Je kunt geen plek reserveren op de boot naar Texel.


Honden op veerboot Texel

Honden zijn gratis op de veerboot naar Texel. Zorg wel dat je je hond hebt aangelijnd tijdens de overtocht. Heb je een dichte auto? Dan mag je je hond eventueel ook in de auto laten tijdens de 20 minuten die je op de boot zit.


Tijden afvaart boot Texel

Vanaf Den Helder is er elk uur een afvaart van 6.30 t/m 21.30 uur. De TESO boot vertrekt op het halve uur.
Vanaf Texel is er elk uur een afvaart van 6.00 t/m 21.00 uur. De TESO boot vertrekt op het hele uur.

Zon- en feestdagen

  • Van 1 maart tot 1 november start de dienstregeling op zon- en feestdagen om 7.00 uur vanaf Texel en om 7.30 uur vanaf Den Helder.
  • Van 1 november tot 1 maart start de dienstregeling op zon- en feestdagen om 8.00 uur vanaf Texel en om 8.30 uur vanaf Den Helder.

Wachttijden veerboot Texel

Zijn er wachttijden voor de boot naar Texel? Nee, je hoeft in principe niet te wachten voor de veerboot naar Texel. Er kunnen zo’n 300 tot 350 auto’s op de boot, dus iedereen die bij de terminal in de wachtrij staat, kan mee met de TESO veerdienst. Wil je de boot niet missen? Bekijk hoe druk het is bij de veerhaven.


Gratis autoticket

Wil je een gratis bootreis? Boek dan 3 maanden voor aankomst online je verblijf bij vakantiepark De Krim en ontvang een gratis bootticket voor je auto! Bij een verblijf van minimaal een week met aankomsten op maandag of vrijdag in de periode buiten de reguliere schoolvakanties krijg je ook nog eens 10% vroegboekkorting. Lees alle voorwaarden op de krim.nl.


Parkeren veerhaven Den Helder

Wil je zonder auto de overtocht met de boot naar Texel maken? Dan kun je gratis naast de veerhaven in Den Helder parkeren. Volg hiervoor in Den Helder de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’. Voer in je navigatiesysteem Havenplein, Den Helder in. De ingang naar de boot is naast parkeerplaats. Het parkeerterrein is niet groot en altijd snel vol. Daarom is er in de omgeving van de terminal ook gratis parkeergelegenheid.


Meer over de overtocht naar Texel


Voorzieningen aan boord

Het eilandgevoel begint met de boot naar Texel! Het schip heeft een echte Texelse beleving. Kleuren van het Waddengebied en de duinen van Texel zijn verwerkt in het interieur. Aan boord heb je een salon, buffet en shop. Buiten zijn er verschillende zonneterrassen met uitzicht op Den Helder en Texel. De hele TESO veerboot beschikt over gratis wifi.


Vloot TESO

TESO is het bedrijf dat sinds 1907 de veerdienst tussen Den Helder en Texel doet. De naam TESO is een afkorting voor Texels Eigen Stoomboot Onderneming. De vloot bestaat uit 2 schepen, de Wagemaker en de Texelstroom. De Texelstroom is de laatste aanwinst van TESO. Deze nieuwe veerboot naar Texel vaart op CNG (gecomprimeerd aardgas), groene walstroom en zonne-energie.