Boot naar Texel

Texel is uitstekend bereikbaar met de veerboot. De veerdienst naar Texel wordt verzorgd door TESO en vaart elke dag vanaf Den Helder en duurt ongeveer 20 minuten. Je kunt met de auto, fiets of lopend de oversteek maken. De veerboot is groot genoeg, dus reserveren is niet nodig. Bekijk de prijzen en vertrektijden voor de overtocht naar Texel.

Kosten

Een kaartje is altijd een retourticket voor de heen- en terugreis. Je betaalt voor vertrek op de veerhaven in Den Helder. Bij de terugreis vanaf Texel hoef je geen bootkaartje te tonen.

De tarieven zijn:

  • Auto:    € 37,00
  • Motor: € 11,00
  • Fiets:   € 5,00
  • Voet:   € 2,50

De prijs voor auto’s geldt voor voertuigen met een lengte tot 6,5 meter, inclusief fietsendrager en maximaal 9 inzittenden.


Vertrektijden

Vanaf Den Helder is er elk uur een afvaart van 6.30 t/m 21.30 uur. De TESO boot vertrekt op het halve uur.
Vanaf Texel is er elk uur een afvaart van 6.00 t/m 21.00 uur. De TESO boot vertrekt op het hele uur.

Zon- en feestdagen

  • Van 1 maart tot 1 november start de dienstregeling op zon- en feestdagen om 7.00 uur vanaf Texel en om 7.30 uur vanaf Den Helder.
  • Van 1 november tot 1 maart start de dienstregeling op zon- en feestdagen om 8.00 uur vanaf Texel en om 8.30 uur vanaf Den Helder.

Gratis autoticket

Wil je een gratis bootreis? Boek dan 3 maanden voor aankomst online je verblijf bij vakantiepark De Krim en ontvang een gratis bootticket voor je auto! Bij een verblijf van minimaal een week met aankomsten op maandag of vrijdag in de periode buiten de reguliere schoolvakanties krijg je ook nog eens 10% vroegboekkorting. Lees alle voorwaarden op de krim.nl.


Parkeren

Wil je zonder auto de overtocht met de boot naar Texel maken? Dan kun je gratis naast de veerhaven in Den Helder parkeren. Volg hiervoor in Den Helder de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’. Voer in je navigatiesysteem Havenplein, Den Helder in. De ingang naar de boot is naast parkeerplaats. Het parkeerterrein is niet groot en altijd snel vol. Daarom is er in de omgeving van de terminal ook gratis parkeergelegenheid.


Veelgestelde vragen

Wat kost de boot naar Texel?

Dat verschilt per voertuig. Een retour kost €37 voor auto’s, € 11 voor motors, €5 voor fietsers en €2,50 voor voetgangers.

Wanneer vertrekt de veerboot vanuit Den Helder?

Vanaf Den Helder is er elk uur een overtocht van 6.30 t/m 21.30 uur. De veerboot vertrekt op het halve uur.

Waar kan ik tickets voor de boot naar Texel kopen?

Je kunt je ticket op 2 manieren kopen. Online via TESO.nl of aan het loket op de veerhaven in Den Helder. 

Wat is het adres van de veerhaven in Den Helder?

Het adres voor de TESO veerhaven in Den Helder is Havenplein 3, 1781 AB Den Helder.

Kan ik een plek op de boot naar Texel reserveren?

Nee, het is helaas niet mogelijk om een plek voor je auto op de TESO veerboot te reserveren.  Maar je kunt bijna altijd met de boot mee.

Wat zijn de wachttijden voor de veerboot?

In principe zijn er geen wachttijden om de overtocht naar Texel te maken. Er kunnen zo’n 300 tot 350 auto’s op de veerboot, dus iedereen die staat te wachten, kan mee.

Wanneer zijn de extra afvaarten van en naar Texel?

Vaak zijn met drukke weekenden, zoals met Pasen en Pinksteren, extra afvaarten van en naar Texel. De TESO zet dan een extra boot in en er is elk half uur een overtocht naar Texel.

Waar kan ik parkeren voor de boot naar Texel?

Je kunt gratis naast de veerhaven van TESO in Den Helder parkeren. Het parkeerterrein is niet groot en altijd snel vol.

Wanneer komt de boot op Texel aan?

De boot doet ongeveer 20 minuten over de overtocht naar Texel. Vanaf Den Helder is er elk uur een afvaart van 6.30 t/m 21.30 uur. De aankomsttijd op Texel is dan dus om 6.50 t/m 21.50 uur.


Meer over de overtocht naar Texel


Voorzieningen aan boord

Het eilandgevoel begint met de boot naar Texel! Het schip heeft een echte Texelse beleving. Kleuren van het Waddengebied en de duinen van Texel zijn verwerkt in het interieur. Aan boord heb je een salon, buffet en shop. Buiten zijn er verschillende zonneterrassen met uitzicht op Den Helder en Texel. De hele TESO veerboot beschikt over gratis wifi.


Vloot TESO

TESO is het bedrijf dat sinds 1907 de veerdienst tussen Den Helder en Texel doet. De naam TESO is een afkorting voor Texels Eigen Stoomboot Onderneming. De vloot bestaat uit 2 schepen, de Wagemaker en de Texelstroom. De Texelstroom is de laatste aanwinst van TESO. Deze nieuwe veerboot naar Texel vaart op CNG (gecomprimeerd aardgas), groene walstroom en zonne-energie.


Boot Texel in het kort

  • Een kaartje is altijd een retourticket voor de heen- en terugreis.
  • Een retour kost €37 voor auto’s.
  • Vanaf Den Helder is er elk uur een afvaart tussen 6.30 en 21.30 uur.
  • Je kunt gratis naast de terminal in Den Helder parkeren.