Boot naar Texel

Texel is uitstekend bereikbaar. De veerdienst naar Texel wordt verzorgd door TESO en vaart elke dag vanaf Den Helder en duurt ongeveer 20 minuten. Je kunt met de auto, fiets of lopend de oversteek maken. De veerboot is groot genoeg, dus reserveren is niet nodig. Bekijk de prijzen en vertrektijden voor de overtocht naar Texel.

Kosten

Een kaartje is altijd een retourticket voor de heen- en terugreis. Je betaalt voor vertrek op de veerhaven in Den Helder. Bij de terugreis vanaf Texel hoef je geen bootkaartje te tonen.

De tarieven zijn:

  • Auto:    € 37,00
  • Motor: € 11,00
  • Fiets:   € 5,00
  • Voet:   € 2,50

De prijs voor auto’s geldt voor voertuigen met een lengte tot 6,5 meter, inclusief fietsendrager en maximaal 9 inzittenden.


Vertrektijden

Vanaf Den Helder is er elk uur een afvaart van 6.30 t/m 21.30 uur. De TESO boot vertrekt op het halve uur.
Vanaf Texel is er elk uur een afvaart van 6.00 t/m 21.00 uur. De TESO boot vertrekt op het hele uur.

Zon- en feestdagen

  • Van 1 maart tot 1 november start de dienstregeling op zon- en feestdagen om 7.00 uur vanaf Texel en om 7.30 uur vanaf Den Helder.
  • Van 1 november tot 1 maart start de dienstregeling op zon- en feestdagen om 8.00 uur vanaf Texel en om 8.30 uur vanaf Den Helder.

Gratis autoticket

Wil je een gratis bootreis? Boek dan 3 maanden voor aankomst online je verblijf bij vakantiepark De Krim en ontvang een gratis bootticket voor je auto! Bij een verblijf van minimaal een week met aankomsten op maandag of vrijdag in de periode buiten de reguliere schoolvakanties krijg je ook nog eens 10% vroegboekkorting. Lees alle voorwaarden op de krim.nl.


Meer over de overtocht naar Texel

Parkeren

Wil je zonder auto de overtocht met de boot naar Texel maken? Dan kun je gratis naast de veerhaven in Den Helder parkeren. Volg hiervoor in Den Helder de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’. Voer in je navigatiesysteem Havenplein, Den Helder in. De ingang naar de boot is naast parkeerplaats. Het parkeerterrein is niet groot en altijd snel vol. Daarom is er in de omgeving van de terminal ook gratis parkeergelegenheid.


Voorzieningen aan boord

Het eilandgevoel begint met de boot naar Texel! Het schip heeft een echte Texelse beleving. Kleuren van het Waddengebied en de duinen van Texel zijn verwerkt in het interieur. Aan boord heb je een salon, buffet en shop. Buiten zijn er verschillende zonneterrassen met uitzicht op Den Helder en Texel. De hele TESO veerboot beschikt over gratis wifi.


Vloot TESO

TESO is het bedrijf dat sinds 1907 de veerdienst tussen Den Helder en Texel doet. De naam TESO is een afkorting voor Texels Eigen Stoomboot Onderneming. De vloot bestaat uit 2 schepen, de Wagemaker en de Texelstroom. De Texelstroom is de laatste aanwinst van TESO. Deze nieuwe veerboot naar Texel vaart op CNG (gecomprimeerd aardgas), groene walstroom en zonne-energie.