Strand van Texel

Het Texelse strand is 30 kilometer lang en ligt aan de westkant van het eiland. Het dorpje De Koog is de badplaats op Texel. Maak een heerlijke strandwandeling en rust uit bij een strandtent. Je kunt op Texel geweldig surfen.


Beste strandtenten

Strandtent Paal 17 Texel

Langs de Texelse kust heb je verschillende strandtenten. Ontspan bij de 5 beste strandtenten van Texel. Geniet van het lekkere eten, drinken en het prachtige uitzicht op het strand en de zee. Wist je dat Texel ook bekend staat om de beste zonsondergangen!


Vuurtoren

Activiteit Vuurtoren op Texel bij De Cocksdorp

De rode vuurtoren staat op het noordelijkste punt van het eiland, vlakbij De Cocksdorp. Na een trap van 153 treden wacht een schitterend uitzicht over de Noordzee, de Waddenzee. Bij mooi weer is zelfs een deel van Vlieland te zien.


Waddenstrandje

Wadden strand Texel

Aan de oostkant van het eiland liggen bij laag water strandjes verborgen in de holte van de dijk. Het water is hier veel rustiger dan aan de Noordzeekust. Naast de jachthaven in Oudeschild is een waddenstrandje aangelegd.


Surfen

Sportiviteit surfen op Texel

Texel is een echt surfers paradijs. Strandpalen 19 en 17  zijn echte hotspots voor surfers. Surfschool Texel bij Paal 17 is al 10 jaar gevestigd op één van de mooiste surfstranden van Nederland. Tijdens het surfen kun je ook zeehonden spotten!