Activiteiten op Texel

Activiteiten op Texel

Texel heeft activiteiten van alle leeftijden. Wat moet je absoluut zien en doen bij een bezoek aan het eiland? Ga wandelen of fietsen en geniet van de natuur. Of neem de kinderen mee naar Ecomare en de vuurtoren. Lammetjes knuffelen kan het hele jaar door en is echt een aanrader!

Zeehond strand Texel

Ecomare

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Het ligt midden in het Nationaal Park van Texel. Kom ook alles te weten over de natuur van de wadden en de Noordzee.

Activiteit lammetjes knuffelen Texel

Lammetjes knuffelen

Een bezoek aan Schapenboerderij Texel is een echte aanrader voor jong en oud. Je kunt er het hele jaar door lammetjes knuffelen. Ze zijn dol op aandacht en laten zich graag aaien en knuffelen. Er is ook schaap met de 5 poten!

Activiteit: Vuurtoren op Texel bij De Cocksdorp

Vuurtoren

De rode vuurtoren staat op het noordelijkste punt van het eiland, vlakbij De Cocksdorp. Na een trap van 153 treden wacht een schitterend uitzicht over de Noordzee, de Waddenzee. Bij mooi weer is zelfs een deel van Vlieland te zien.

Activiteit bierbrouwerij Texel producten Skuumkoppe

Bierbrouwerij

De Texelse bierbrouwerij is de bekendste brouwerij van het eiland. Het beroemde Skuumkoppe komt hier vandaan. Nieuwsgierig hoe het bier worden gebrouwen? Leer alles over het brouwproces tijdens een rondleiding. 

Haven Dorp Oudeschild Texel

Vissersboot

Schipper Jaap Tuitman verzorgt al zo’n 30 jaar vistochten rond Texel. Hij kent het wad als geen ander en weet uiteraard de beste visplekjes te vinden. Neem je eigen vistuig mee of huur een hengel aan boord. Geniet van een dagje vissen. 

Sportiviteit Karten Texel

Karten

Circuitpark Karting Texel net buiten Den Burg is de plek voor een sensationeel avontuur voor het hele gezin, groep of individueel. Een origineel buitencircuit van circa 500 meter, waar met 70 kilometer per uur geracet kan worden.

Fietsen route natuur Texel

Fietsen

Met maar liefst 140 kilometer fietspad is Texel het fietseiland bij uitstek. Er zijn erg veel mooie routes op het eiland. Fiets door natuurparken, duinen, bossen en weilanden en ontdek de vele fietspaden die het eiland rijk is.

Wandelen route natuur Dennen Texel

Wandelen

Texel is een paradijs voor wandelaars. Weidse uitzichten, afwisselende en rijke natuur, fijne en stille wandelpaden. Het landschap wisselt van duin, strand, moerasgebieden, heide en bos. Er zijn meerdere wandelroutes voor jong en oud.