Parkeren Den Helder voor boot Texel

Parkeren voor boot naar Texel? Als je zonder auto de overtocht met de naar Texel wilt maken, kun je in Den Helder parkeren. Het kan gratis naast de veerhaven in Den Helder. Het parkeerterrein is niet groot en altijd snel vol. Daarom is er in de omgeving van de terminal ook gratis parkeergelegenheid. Betaald en bewaakt parkeren is verder ook mogelijk in Den Helder.


Gratis parkeren naast boot Texel

Om naast de veerhaven voor de boot naar Texel te parkeren, volg je in Den Helder de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’. Voer in je navigatiesysteem Havenplein, Den Helder in. De ingang naar de boot is naast parkeerplaats. Dit parkeerterrein is onbewaakt is en heeft een beperkt aantal plaatsen. Reserveren is helaas niet mogelijk.


Routebeschrijving & navigatie parkeren boot Den Helder
Den Helder bereik je via de N9 vanaf Alkmaar en de A7 vanuit Hoorn. Vanaf de N9 staan er al borden met Boot Texel aangegeven. Houd er rekening mee dat het tijdens feestdagen en vakantie erg druk kan zijn op de N9 naar Den Helder. Heb je een navigatie? Voer dan Havenplein, Den Helder in om bij de veerhaven te komen.


Gratis parkeren in de omgeving

Als het parkeerterrein naast de veerhaven vol is, kun je in de omgeving parkeren. Bijvoorbeeld op de parkeerterreinen Willemsoord-Noord en Willemsoord-Zuid. Deze parkeerplaatsen liggen op zo’n 10 minuten lopen van de terminal voor de boot naar Texel. Voer in je navigatiesysteem Willemsoord, Den Helder in. Ook dit is een onbewaakt parkeerterrein. Let er op dat parkeren op het nabij gelegen terrein van het Marinemuseum niet is toegestaan.


Betaald parkeren in parkeergarages van Den Helder

Je kunt er ook voor kiezen om je auto betaald te parkeren. In het centrum van Den Helder kun je je auto in Parkeergarage Koninckshoek zetten. De eerste 5 uur is gratis, daarna € 1 per uur. Voer in je navigatiesysteem Koningsdwarsstraat 6, Den Helder in om hier te parkeren. Hou rekening met een wandeling van ongeveer 15 minuten naar de veerhaven.


Parkeren in straten Den Helder

Om te voorkomen dat Texelgangers in de straten van Den Helder parkeren, zijn er veel blauwe zones.  Vooral bij de winkelcentra in het centrum van Den Helder gelden de blauwe zones. Ook bij parkeergarage Koninckshoek geldt een blauwe zone. Met een blauwe parkeerschijf kun je op maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur maximaal 5 uur parkeren.


Plattegrond parkeren Den Helder en parkeren boot Texel

Parkeren boot texel

Parkeren boot Texel in het kort

  • Neem N7 richting Den Helder en volg in Den Helder de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’.
  • Parkeer in Den Helder gratis bij de veerhaven of betaald in de parkeergarage of straten in Den Helder.
  • Een parkeerplaats zoeken, kost veel tijd. Houd goed de afvaartijden van de boot naar Texel in gaten, dan kun je je daarop aanpassen.

Veelgestelde vragen

Kan ik voor de boot naar Texel gratis parkeren in Den Helder?

Ja, bij de terminal in Den Helder kun je gratis parkeren voor de overtocht.

Wat is het adres voor het parkeerterrein bij de veerhaven in Den Helder?

Het adres voor de terminal is Havenplein 3, 1781 AB in Den Helder.

Waar kan ik parkeren als er geen parkeerplekken meer bij de veerhaven zijn?

Als het parkeerterrein naast de veerhaven vol is, kun je bij parkeerterreinen Willemsoord-Noord en Willemsoord-Zuid je auto parkeren.

Zijn er parkeergarages in Den Helder?

Ja, in het centrum van Den Helder heb je parkeergarage Koninckshoek. De eerste 5 uur is hier gratis parkeren, daarna betaal je €1 per uur.

Mag ik in de straten van Den Helder parkeren?

Ja dat mag. Maar dat kan alleen met een met een blauwe parkeerschijf. En je kunt op maandag t/m zaterdag, tussen 9.00 en 18.00 uur, maximaal 5 uur parkeren.