Parkeren Den Helder voor boot Texel

Parkeren voor boot naar Texel? Als je zonder auto de overtocht met de naar Texel wilt maken, kun je in Den Helder parkeren. Het kan gratis naast de veerhaven in Den Helder. Het parkeerterrein is niet groot en altijd snel vol. Daarom is er in de omgeving van de terminal ook gratis parkeergelegenheid. Betaald en bewaakt parkeren is verder ook mogelijk in Den Helder.

Gratis parkeren naast boot Texel

Om naast de veerhaven voor de boot naar Texel te parkeren, volg je in Den Helder de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’. Voer in je navigatiesysteem Havenplein, Den Helder in. De ingang naar de boot is naast parkeerplaats. Dit parkeerterrein is onbewaakt is en heeft een beperkt aantal plaatsen. Reserveren is helaas niet mogelijk.

Gratis parkeren in de omgeving

Als het parkeerterrein naast de veerhaven vol is, kun je in de omgeving parkeren. Bijvoorbeeld op de parkeerterreinen Willemsoord-Noord en Willemsoord-Zuid. Deze parkeerplaatsen liggen op zo’n 10 minuten lopen van de terminal voor de boot naar Texel. Voer in je navigatiesysteem Willemsoord, Den Helder in. Ook dit is een onbewaakt parkeerterrein. Let er op dat parkeren op het nabij gelegen terrein van het Marinemuseum niet is toegestaan.

Betaald parkeren in Den Helder

Je kunt er ook voor kiezen om je auto betaald te parkeren. In het centrum van Den Helder kun je je auto in Parkeergarage Koninckshoek zetten. De eerste 5 uur is gratis, daarna € 1 per uur. Voer in je navigatiesysteem Koningsdwarsstraat 6, Den Helder in om hier te parkeren. Hou rekening met een wandeling van ongeveer 15 minuten naar de veerhaven.

Blauwe zones in straten Den Helder

Om te voorkomen dat Texelgangers in de straten van Den Helder parkeren, zijn er veel blauwe zones.  Vooral bij de winkelcentra in het centrum van Den Helder gelden de blauwe zones. Ook bij parkeergarage Koninckshoek geldt een blauwe zone. Met een blauwe parkeerschijf kun je op maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur maximaal 5 uur parkeren.

Plattegrond parkeermogelijkheden

Parkeren boot texel

Hou vertrektijden in de gaten

Een parkeerplaats zoeken, kan veel tijd kosten. Hou goed de afvaartijden van de boot naar Texel in gaten, dan kun je je daarop aanpassen.