Activiteiten voor kinderen op Texel

Texel is een perfecte bestemming voor gezinnen. Er zijn genoeg kinderactiviteiten. Neem de kinderen mee uit naar Ecomare en de vuurtoren. Of ga naar de uitkijktoren in het bos. Er is van alles te doen! Een echte aanrader is lammetjes knuffelen


Zeehond strand Texel

Ecomare

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Het ligt midden in het Nationaal Park van Texel. Kom ook alles te weten over de natuur van de wadden en de Noordzee.

Activiteit: Vuurtoren op Texel bij De Cocksdorp

Vuurtoren

De rode vuurtoren staat op het noordelijkste punt van het eiland, vlakbij De Cocksdorp. Na een trap van 153 treden wacht een schitterend uitzicht over de Noordzee, de Waddenzee. Bij mooi weer is zelfs een deel van Vlieland te zien.

Kinderactiviteit Bonte belevenis Texel

Bonte belevenis

De Bonte Belevenis heeft 2 sfeervolle boerenschuren waar je leuke dingen kunt doen, zoals broodjes bakken, zeepjes of kaarsen maken. Op het buitenterrein kun je lekker picknicken en spelen in de speeltuin.

Speelgoed algemeen

Kinderactiviteit Sommeltjespad Texel

Sommertjespad

Het Sommeltjespad is een kindernatuurpad, gemaakt om goed kijken in de natuur te stimuleren. Volgens de legenden wonen er op Texel Sommeltjes, een soort aardmannetjes. Langs de route gaan de kinderen op zoek naar de Sommeltjes.

Kinderactiviteit Klimpark klimmenenzo Texel

Klimpark

Klimmen EnZo is een klimpark op vakantiepark De Krim in de Cocksdorp. Op verschillende hoogtes kunnen kinderen lekker klimmen en klauteren. Voor de kleintjes is er ook een leuk speelparadijs. Van maart tot en met oktober geopend.

Activiteit lammetjes knuffelen Texel

Lammetjes knuffelen

Een bezoek aan Schapenboerderij Texel is een echte aanrader voor jong en oud. Je kunt er het hele jaar door schattige lammetjes knuffelen. Ze zijn dol op aandacht en laten zich graag aaien en knuffelen. Er is ook schaap met de 5 poten!

Kinderactiviteit Zandkuil Texel

Zandkuil

Vlakbij Oudeschild ligt een eikenbosje, het Doolhof. Het wordt ook wel ‘bossie’ genoemd. Het is een leuke picknickplaats en kinderspeelplek. Er is een zuidkuil waar de kinderen lekker kunnen spelen. Bij de zandkuil is ook een insectenreservaat.

Kinderactiviteit wandelen uitkijktoren Fonteinsnol Texel

Uitkijktoren

Fonteinsnol (leg de klemtoon niet verkeerd) is een uitkijktoren midden in de bossen. De uitkijktoren staat op een duin (nol) en ligt vlakbij de plek waar vroeger de waterbron (fontein) was. Je vindt er ook een oorlogsmonument.