Plattegrond Texel

Bekijk de plattegrond en kaart van Texel. Met de dorpen Den Burg, De Cocksdorp, Den Hoorn, De Koog, Oosterend, Oudeschild en De Waal. Aan de westkant bevindt zich het strand (geel) en het natuurgebied Nationaal Park Duinen (groen).


Grootste eiland

Met een lengte van ongeveer 20 kilometer en een breedte van 8 kilometer is Texel het grootste en eerste Waddeneiland in de TVTAS-reeks. TVTAS staat voor Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Dit zijn de bewoonde Nederlandse Waddeneilanden. Ook zijn er nog drie onbewoonde Waddeneilanden; Rottumerplaat, Rottumeroog en Noorderhaaks (of Razende Bol). Naast de Nederlandse Waddeneilanden zijn er vele Duitse.De 7 dorpen van Texel

Texel heeft 7 dorpen. Elk dorp heeft zijn eigen karakter en charme, en zijn eigen winkels, restaurants, cafés en bezienswaardigheden. Neem de tijd en ontdek Den Burg, Den Hoorn, De Cocksdorp, De Koog, Oosterend, Oudeschild en De Waal.


Dagje strand?

Ontspan bij één van de 5 beste strandtenten van Texel. Strandpalen zijn de hectometerpaaltjes van de Hollandse kust, Nederland telt in totaal 124 strandpalen. De palen gebruik je voor oriëntatie. Op Texel zijn in totaal 24 strandpalen. Oh, en vergeet je zwemkleding en zonnebrand niet.


Op zoek naar een verblijf?

Met z’n tweeën, het gezin of een groep. Op Texel zijn voldoende accommodaties te vinden. Van luxe hotels tot bed & breakfasts en van kamperen bij de boer tot een bungalowpark. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel op het eiland, een weekendje Texel ervaar je snel als een mini-vakantie. Bekijk de hotel deals!


[booking_product_helper shortname=”vhht booking hotels”]