Weg naar Texel

Wil je lekker even weg naar Texel? Het eiland is een heerlijke reisbestemming om eens goed uit te waaien en helemaal tot rust te komen. Het eiland heeft prachtig uitgestrekte stranden, bossen en prachtige duingebieden met tal van fiets- en wandelpaden. Als je op zoek bent naar rust en natuur zal je het hier dus wel vinden! Of je nu voor een weekend of een dagje naar Texel gaat. Hier zit je altijd goed.

Texel activiteiten restaurant musea

Weekendje weg Texel

Een weekendje weg naar Texel is in alle seizoenen leuk. Je vakantie begint meteen als op de boot naar Texel. De veerboot heeft een echte Texelse beleving. Natuurlijke elementen en de kleuren van het waddengebied en de duinen van Texel zijn verwerkt in het interieur. Je krijgt hierdoor meteen het eilandgevoel op het schip.

Overnachten op Texel
Overnachten is natuurlijk erg belangrijk als je een weekendje weg naar Texel gaat. Op zoek naar een accommodatie op Texel? Overnacht bij Boutique Hotel Texel! Dit hotel is toch wel één van de beste hotels op Texel! De accommodatie staat bekend om zijn gastvrijheid en modern comfort. De kamers zijn dan ook prachtig ingericht. Boutique Hotel Texel heeft verder een verwarmd binnenzwembad en gastronomisch restaurant. Ook kun je gratis gebruikmaken van het verwarmde binnenzwembad. En wil je je weekend helemaal goed afsluiten, geniet dan nog even van de Finse sauna en het Texelse stoombad.

Maar natuurlijk heeft iedereen wel een favoriet. Om de fijne sfeer die er hangt of het vriendelijke personeel, maar ook vanwege de mooie kamers, het heerlijke eten of de fantastische ligging. Dit zijn de 5 beste hotels van Texel volgens ons!

Ontdek Texel tijdens je weekendje weg

Tijdens een weekendje Texel kun je veel zien en heb je ook tijd om speciale dingen te ontdekken. Ontdek bijvoorbeeld aantal prachtige verborgen juweeltjes van het eiland. De bijbehorende verhalen aan die je zullen verrassen.

Texel is verder het grootste Waddeneiland van Nederland. Het strand is 27 kilometer lang en er is meer dan 130 kilometer aan wandelroutes en fietspaden. Het Nationaal Park Duinen van Texel beslaat meer dan een kwart van het eiland. Er zijn verder 7 dorpen op Texel. Ze hebben allemaal hun eigen charme en bevinden zich midden in de prachtige natuur. En wist je dat Texel haar eigen producten heeft.

Dagje Texel

Wil je gewoon een dagje naar Texel? Met kilometerslange stranden, leuke bezienswaardigheden en schattige dorpjes kun je je hele dag op Texel wel vullen. Met deze activiteiten en hotspots kan je dagje op Texel helemaal niet meer stuk.

  1. Huur een tandem. Texel is natuurlijk hét fietseiland van Nederland. En hoe leuk is het om samen op de tandem te stappen. Bij de veerhaven op Texel heb je Rijwielverhuur Veerhaven Texel. Als je met de boot op Texel aankomt, kun je daar een tandem huren (reserveer hem vast vooraf via de website). Fiets samen met je liefde heerlijk door de duinen, bossen en dorpen van Texel.
  2. Maak een rondleiding bij de Texelse bierbrouwerij. Ben je niet zo een fietsliefhebber of regent het? Ga dan langs bij de bierbrouwerij van Texel. Hier wordt onder andere de speciaalbier Skuumkoppe gebrouwen. In de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild wordt het speciaalbier met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie gemaakt. Kom proeven en ontdek wat de speciaalbieren van Texels bijzonder maakt.
  3. Ga lunchen bij strandtent Paal 15. Strandtent Paal 15 is pas vernieuwd. Gastropaviljoen XV heet het officieel. Bij dit moderne paviljoen kun je heerlijk lunchen en borrelen. Het restaurant richt zich op gasten die er van houden om verrast te worden in de breedste zin van het woord, door bijzondere combinaties van ingrediënten en bereidingswijzen. De strandtent is 7 dagen per week open vanaf 10.30 uur tot zonsondergang.
  4. Bekijk de skyline van Den Hoorn. Den Hoorn is een bijzonder dorpje. Alsof je teruggaat in de tijd. Het dorp ligt in het zuiden van Texel en grenst direct aan Nationaal Park Duinen. Vanaf het Lagewegje heb je een prachtig uitzicht op de kerk van Den Hoorn. Vooral met zonsondergang kan het echt magisch (en romantisch) zijn. Erg leuk om de mooie dag mee te eindigen. Bekijk de ligging en hoe je er moet komen.
  5. Dineer bij Vincent of de 12 Balcken. Restaurant de 12 Balcken is een eetcafé voor jong en oud. Ze hebben er heerlijke Texelse specialiteiten zoals Wezenspykkaas en echt Texels lamsvlees. Deel als toetje een cheescake en je dag kan niet meer stuk. Wil je s’avonds wat luxer uiteten? Dan is Vincent Eilandkeuken het restaurant waar je moet zijn! Eerlijke gerechten, gastvrijheid en een stijlvol, houten interieur kun je verwachten. Het restaurant is verhuisd zit in de Gravenstraat 7 in Den Burg.