Met de auto naar Texel

Kom je met de auto naar Texel? Dat is heel goed te doen. Texel is misschien wel met het meest autovriendelijke eiland van de Wadden. Op de boot kunnen meer dan 300 auto’s. Lees alles over de kosten voor de overtocht met de auto en het parkeren op Texel.

Met de auto naar Texel

Kosten auto naar Texel

De prijs van een ticket voor de auto varieert per dag. Op dinsdag, woensdag en donderdag kost een bootticket voor de auto naar Texel € 25,00. Op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag is de autoprijs 37,00 euro. Een autoticket is altijd een retourticket. Op de terugweg naar Den Helder wordt niet gecontroleerd, dus daar kun je met de auto meteen aan boord gaan.


Ticket voor auto kopen

Je kunt vooraf online een kaartje naar Texel kopen. Of ter plekke bij de autoterminal in Den Helder. Betalen via kan per iDeal, Visa en MasterCard.  In de veerhaven kun je contant, per pin en met creditcard betalen.

We adviseren om vooraf een e-ticket te kopen voor je auto. Dan hoef je namelijk niet in de rij te staan bij de veerhaven. Vul tijdens het kopen van je e-ticket je kenteken in, dan scannen de toegangspoorten automatisch je kenteken en kun je meteen doorrijden.


Tijden om met de auto naar Texel te gaan

Je kunt de hele dag met de auto van Den Helder naar Texel. Er zijn 2 autodekken, dus er is genoeg plek.

Vanaf Den Helder kun je elk uur van 6.30 t/m 21.30 uur met de auto over naar Texel. Het vertrek is op het halve uur.
Vanaf Texel kun je elk uur van 6.00 t/m 21.00 uur met de auto terug naar Den Helder. Het vetrek is op het hele uur.
Tijdens zon- en feestdagen zijn er vaak aangepaste tijden.


Plek voor auto naar Texel reserveren

Je kunt helaas geen datum en tijd reserveren om met de auto naar Texel gaan. Maar er zijn grotendeels er geen wachttijden voor auto’s. Er kunnen zo’n 300 tot 350 auto’s op de boot, dus iedereen die staat te wachten, kan mee naar Texel. Wel kan het tijdens drukke weekenden, zoals met Pasen en Pinksteren, zo zijn dat je niet meer mee kan. Maar meestal wordt er dan een extra boot ingezet, waardoor je maximaal maar 30 minuten hoeft te wachten.


Gratis autoticket

Wil je een gratis met de auto naar Texel? Boek dan 3 maanden voordat je naar Texel gaat online je verblijf bij vakantiepark De Krim en ontvang een gratis bootticket voor je auto! Bij een verblijf van minimaal een week met aankomsten op maandag of vrijdag in de periode buiten de reguliere schoolvakanties krijg je ook nog eens 10% vroegboekkorting. Bekijk de actie op Krim.nl.


Autowegen op Texel

De wegen op Texel zijn helemaal prima. Er lopen alleen maar verharde wegen, dus je kunt overal goed met de auto komen. En omdat het eiland vrij uitgestrekt is, is het sowieso erg fijn om een auto bij de hand te hebben.


Parkeren op Texel

Op het hele eiland is er betaald parkeren voor auto’s. Dus bij alle stranden en alle dorpen op Texel. Je betaalt van maandag tot en met zondag van 08.00 tot 20.00 uur om te parkeren. Je kunt per uur betalen of gebruik maken van de Texel e-vignet, een digitale parkeerkaart.


Heb je al een hotel?

[booking_product_helper shortname=”vhht booking hotels”]