Boot van Texel naar Vlieland

Wil je een dagje van Texel naar Vlieland met de boot? In de zomer brengt de veerboot je van De Cocksdorp op Texel naar het Posthuys op Vlieland. Nadat de boot aankomt op Vlieland,  ga je met een grote truck verder over het strand. Bekijk alle info over de overtocht van Texel naar Vlieland, zoals vertrektijden en kosten.

Boot Texel Vlieland

Dagtocht van Texel naar Vlieland met boot en truck

De overtocht naar Vlieland duurt ongeveer een uur en begint bij de beroemde houten steiger in De Cocksdorp. Daar stap je op de boot ‘ De Vriendschap’. Na een prachtige boottocht kom je aan op de Vliehors. Dit is de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa, ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Met een grote truck ‘Vliehors Expres’ ga je 12 kilometer verder over het strand naar het Posthuys. Hier kun je een fiets huren en Vlieland gaan verkennen. Je kunt er ook verder met het OV. Aan het einde van de middag vertrekt de truck van het Posthuys weer terug naar de boot richtingTexel.


Ticket voor boot van Texel naar Vlieland kopen

Kaartjes voor een dagje Vlieland kun je vooraf online kopen. Je kunt op Texel bij de steiger in De Cocksdorp kopen van waar de boot vertrekt. ‘De Noorman’ is vlakbij strandpaal 33, tegenover het reddingstation van de KNRM. Het adres is: De Noorman, Volharding 2A, De Cocksdorp, Texel.


Vertrektijden dagtocht naar Vlieland

De vertrektijden van de boot van Texel naar Vlieland vind je op de website van Waddenveer. In het hoogseizoen is er kans op een extra afvaart. Deze vertrekt in de ochtend vanaf Texel en zal in de middag weer vanaf Vlieland vertrekken terug naar Texel. Alle actuele vertrektijden vind je op de website van Waddenveer. De terugreis naar Texel begint vanaf Het Posthuys op Vlieland.


Kosten dagje overtocht Texel naar Vlieland

De kosten voor een kaartje voor de boot van Texel naar Vlieland vind je op de website van Waddenveer. Het vervoer met de Vliehors Expres is bij de prijs van de boot inbegrepen. Je kunt een enkele reis of een dagretour kopen. Kinderen betalen minder dan volwassenen. De prijzen zijn inclusief de truck ‘Vliehors Expres’. De boot is alleen beschikbaar voor voetgangers.


Fiets meenemen naar Vlieland

Je mag je fiets alleen meenemen als je een enkele reis naar Vlieland boekt. Vanaf Texel naar Vlieland vertrekt de boot om 17.15 uur. Vanaf Vlieland vertrekt de boot om 10.45 uur  naar Texel. Veel fietsers maken gebruik van deze mogelijkheid om zo fietstochten over de eilanden te maken. Je moet dan dus wel een nachtje blijven slapen.

Ga je met de fiets over? Dan betaal je extra. Ook het meenemen van een kar op de boot kost extra. Je kunt niet met de auto van Texel naar Vlieland.


Dienstregeling boot van Texel naar Vlieland

  • Het hoogseizoen is van half juli tot en met eind augustus. Er is dan dagelijks een overtocht naar Vlieland.
  • In het voorseizoen is tot half juli. De boot tussen Texel en Vlieland vaart dan op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.
  • In het naseizoen is vanaf september. Er zijn dan overtochten op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Vanaf oktober is de boot afhankelijk van weersomstandigheden om te kunnen varen.

Veelgestelde vragen dagtocht Vlieland

Wat kost de boot van Texel naar Vlieland?

Alle actuele prijzen van een enkele reis of een dagtocht vind je op de website van Waddenveer.

Wanneer vertrekt de boot van Texel naar Vlieland?

Alle actuele afvaarttijden van de boot richting Vlieland vind je op de website van Waddenveer.

Hoe lang duurt de overtocht van Texel naar Vlieland?

De veerboot richting Vlieland doet ongeveer 1 uur over de overtocht.

Waar stap je met de boot van Texel naar Vlieland op?

De afvaart van de boot op Texel is bij de beroemde houten steiger in De Cocksdorp. Het adres is: De Noorman, Volharding 2A, De Cocksdorp, Texel.

Mag je een fiets meenemen op de boot naar Vlieland?

Ja, maar dat mag alleen als je een enkele reis naar Vlieland koopt. Op Vlieland zelf is ook een fietsverhuur.