Parkeren op Texel

Op het hele eiland van Texel is er betaald parkeren. Dus in alle dorpen en bij alle strandslagen op Texel. Betaald parkeren is van maandag tot en met zondag van 08.00 tot 20.00 uur. Je kunt per uur betalen of gebruik maken van de Texel e-vignet, een digitale parkeerkaart.


Texel E-Vignet

Met een E-Vignet kun je zorgeloos parkeren. Je kunt een e-vignet voor een dag, een week of een jaar kopen. Het E-Vignet bestel je online via texelevignet.nl of bij een parkeerautomaat. Tijdens de aankoop voer je je kenteken in. Je ontvangt vervolgens op je mailadres het betaalbewijs en je digitale parkeerkaart. Daarna kun je gewoon overal parkeren zonder iets te doen. Parkeerwachters scannen je kenteken en controleren of u een geldig Texel e-vignet heeft aangeschaft. Op een beperkt aantal locaties binnen de dorpskernen is de parkeertijd maximaal 2 uur. Hier gebruik je een blauwe parkeerschijf.


Prijzen parkeren Texel 2019

Een Texel e-vignet kost € 10,- per dag of € 20,- per week. De weekkaart is 8 dagen geldig. Je kunt ook een Texel e-vignet 2019 kopen voor de periode van 1 december 2018 tot 1 februari 2020 voor € 30,-.


Betalen per uur

Je kunt ook gewoon per uur (€ 2,50) betalen bij de automaat op de parkeerplaats. Dit kan alleen met je bankpas of creditcard. Betalen met muntgeld is niet mogelijk.


Parkeren met Parkmobile op Texel

Met Parkmobile kun je ook parkeren op het hele eiland. Maar ook via andere apps, zoals Yellowbrick.


Fietsend over Texel?

Je kunt ook je auto laten staan in Den Helder en de fiets pakken. Fietsen is bij uitstek het mooiste vervoersmiddel op Texel. Er zijn daarom ook veel fietsverhuurders. Je vindt ze direct bij aankomst op Texel en in vrijwel alle dorpen. Bij veel fietsverhuurders kan je een fiets online reserveren en wordt de fiets door de fietsverhuur naar je accommodatie gebracht.