Wat zijn de wachttijden voor de boot naar Texel?

In principe zijn er geen wachttijden om de overtocht naar Texel te maken. Er kunnen zo’n 300 tot 350 auto’s op de boot, dus iedereen die staat te wachten, kan mee met de TESO veerdienst. Tenzij je natuurlijk net de boot mist, dan moet je een uur wachten, aangezien er één keer per uur een veerboot naar Texel vertrekt.

Wel kan het tijdens drukke weekenden, zoals met Pasen en Pinksteren, zo zijn dat je niet meer mee kan met de overtocht. Maar meestal zet de TESO dan een extra boot in, dus is de wachttijd een half uur. Voor voetgangers zijn er nooit wachttijden. 

Bekijk live beelden bij veerhavens voor drukte

Wil je weten hoe druk het is bij de boot? Bekijk dan de live camerabeelden bij de veerhavens. Je kunt de beelden van de veerhaven op Texel zien en het vertrek van de veerboot naar Den Helder.

TESO op Twitter

De TESO veerdienst gebruikt Twitter voor het doorgeven van actuele wachttijden en andere bijzonderheden. Volg de TESO via @BootTexel.

TESO tip!

Check vooraf de afvaartijden van de TESO. Dan kun je daar de heenreis op afstemmen. Hou ook TESO.nl in de gaten voor eventuele storingen.

Andere vragen rondom de overtocht

Wat is de prijs van de boot?

Waar kan ik tickets voor de boot kopen?

Kan ik een plek op de boot reserveren?

Waar kan ik parkeren voor de boot naar Texel?

Kan ik korting op de boot naar Texel krijgen?

Wat is het adres van de boot naar Texel?

Wat is het tarief voor fietsen op de veerboot?

Wanneer zijn de extra afvaarten van de TESO dienstregeling?

Wanneer komt de boot aan op Texel?

Hoe kom ik vanaf station Den Helder met de bus naar de boot?

Heb je al een hotel?

Booking.com