Lammetjes knuffelen! Begin je weekendje Texel ermee

Activiteit lammetjes knuffelen Texel

Denk je aan Texel, dan denk je natuurlijk aan lammetjes. Schattige wollige lammetjes, dartelend en springend in het weiland. Het liefst wil je ze aaien en knuffelen. Het kan op Schapenboerderij Texel. Begin je weekendje weg op Texel meteen met deze leuke activiteit.


Knuffel je lam bij Schapenboerderij Texel

Schapenboerderij Texel heeft vanaf februari al lammetjes. Op de boerderij maak je kennis met de schapenhouderij en het boerenleven. In de stal loop je tussen de schapen en maak je kennis met de lammetjes. Er lopen ook dwerggeitjes, kippen, varkens, loopeenden, konijnen, pony’s en een ezel rond. En dagelijks is er een demonstratie schapendrijven met honden.


Texel heeft een eigen schapenras

De Texelaar is het beroemde Texelse schapenras. Het is een geblokt schaap met een korte nek en dikke kop. Ze zijn vrij extreem gespierd wat vaak problemen met de geboorte geeft, vandaar dat de boeren een handje helpen. Texelaars zijn populair om hun vlees en wol. Zo’n 14.000 leven er op Texel.


Maak een geboorte mee

Met een beetje geluk kun je op de Schapenboerderij een geboorte van een lammetje meemaken. Wij hebben er één gefilmd. Een zwart schaapje wordt geboren.


Ga vanaf de boot meteen lammetjes knuffelen

Schapenboerderij Texel ligt aan de Pontweg. Dat is de weg van en naar de veerboot Texel. Vanaf de aankomsthaven op Texel is het maar 8 minuten rijden. Begin je vakantie op Texel dus meteen relaxed en ga lammetjes knuffelen op Schapenboerderij Texel.


Over Schapenboerderij Texel

Pontweg 77
1791 LA Den Burg
Openingstijden: februari – november
Routebeschrijving