Zo ziet de nieuwe boot naar Texel eruit

Veerboot Texel TESO Texelstroom

De MS Texelstroom, zo heet de nieuwe veerboot van TESO. Sinds deze zomer vaart de boot van en naar Texel. De 20 minuten dat je op de veerboot zit, is een ware beleving. Heb jij er al een keer mee gevaren? We hebben de mooiste Instagram foto’s van het schip voor je op een rijtje gezet. 

Het interieur

Natuurlijke elementen en de kleuren van het waddengebied en de duinen van Texel zijn verwerkt in het interieur. Je krijgt hierdoor meteen het eilandgevoel op het schip. Ontwerpbureau Vripack heeft dit prachtige interieur verzorgd.

Één van de schoonste veerboten van Europa

Zuinig en duurzaam varen is het uitgangspunt. De nieuwe veerboot naar Texel vaart op CNG (gecomprimeerd aardgas), groene walstroom en zonne-energie. Hierdoor stoot de boot 20 procent minder CO2 uit en is er geen sprake van roet-emissie. Ook bijzonder is het zonnedek, dat dankzij 462 zonnepanelen 10 procent van de benodigde energie levert.

Vertrektijden & prijzen boot Texel

Texel is uitstekend bereikbaar. De veerboot naar Texel vaart elke dag vanaf Den Helder en duurt ongeveer 20 minuten. Bekijk goed de afvaartijden en tarieven van de boot als je een bezoek aan Texel brengt.