Hoe kan ik wandelen vanaf de boot Texel?

Er zijn 3 mooie omgevingen waar je vanaf de boot meteen kunt wandelen. Ze liggen allemaal aan de Westkant van het eiland.


De Mokbaai
De Mokbaai, ook wel Mok, is een baai in het zuiden van Texel. Je ziet hem aan de linkerkant liggen als je met de veerboot op Texel aankomt. Staatsbosbeheer organiseert regelmatig excursies langs de Mokbaai. Tijdens dit ‘Struinen met de boswachter’ maak je een avontuurlijke wandeling buiten de gebaande paden en leer je meer over de vogels die er broeden en de planten die er voorkomen.

De Hors
Aan de zuidpunt van Texel ligt de Hors, een brede strandvlakte. Het is het ruigste stuk van het eiland. Op de Hors kun je prachtig zien hoe jonge duintjes ontstaan. Je mag er vrij tussendoor lopen. Op de strandvlakte broeden dwergsterntjes. Je bereikt de Hors door vanaf de parkeerplaats aan de Mokweg het verharde pad tussen de Horsmeertjes door richting het strand te kiezen. Je kunt ook via het strandslag bij paal 9 naar de Hors. Je gaat linksaf het strand op en loopt alsmaar rechtdoor. Dan kom je er vanzelf.

De Geul
De Geul is een lange vallei tussen twee duinenrijen ten zuidwesten van de Mokbaai. Vanaf het uitkijkpunt aan de Mokweg heb je een schitterend zicht op De Geulplas, een vogelrijk meertje in het gebied. Door het gebieden lopen verschillende paden. Die zijn bewegwijzerd met paaltjes in verschillende kleuren. De kleur geeft aan of je een rondwandeling maakt, op een doorgaande route loopt of op een natuurpad of groene route bent. Er is een uitkijkpunt van waar je goed zicht hebt op de Geulplas, het meertje dat in het gebied ligt.

Wandelen boot Hors Mokbaai Geul

Wandelroute Geul en Hors
Een mooie wandelroute is vanaf de boot langs de Mokbaai naar de Geul,. Daar wandel je door de duinen via het Vlak naar Paal 9. Vanaf paal 9 ga je over het strand naar de Horsvlakte. Daar wandel je een stuk over de Horsvlakte. Vervolgens ga je tussen de Horsmeertjes terug naar de Geul. De wandelroute is ongeveer 24 kilometer.

Wandeling van Zuid naar Noord
Je kunt vanaf de boot ook helemaal naar het Noorden wandelen. Dit is het Noord-Hollandpad. De wandelroute loopt vanaf de veerhaven tot de vuurtoren over grotendeels onverharde paadjes, zoals dijkjes en door weilanden. Vaak moet je even over een hekje klimmen. Er ligt ook een bootje klaar om zelf het Eijerlands kanaal over te steken. De Waddenwandelroute op Texel wordt gedetailleerd beschreven in het boekje ‘Wandelroutes over zes Waddeneilanden. Bestel hem hier!


Andere vragen rondom wandelen

Waar zijn de wandelknooppunten op Texel?

Waar kan ik lange afstanden wandelen op Texel?

Waar kan ik in Den Hoorn wandelen?

Waar kan ik in de Sluftervallei wandelen?

Waar kan ik de wandeling van Natuurmonumenten op Texel maken?

Waar kan ik vlakbij de vuurtoren van Texel wandelen?

Heb je al een hotel?

[booking_product_helper shortname=”vhht booking hotels”]