Waar kan ik in de Sluftervallei op Texel wandelen?

Het grootste deel van De Slufter wordt als vogelbroed- en rustgebied beheerd. Alleen het zuidelijke gedeelte is vrij toegankelijk. Je kunt vanaf de Sluftertrap het pad volgen tot aan het strand. In het noordelijke stuk broeden veel vogels, zoals eidereend, bergeend en kluut. Er lopen meerdere wandelpaden door het gebied en je kunt doorlopen tot aan de geul en door naar zee.


Familiepad (0,8 km)
Het familiepad is een korte wandelroute. Ideaal als je met je kinderen even wilt wandelen. Het is een een half-verhard pad dat toegankelijk is voor onder meer rollators, scootmobiels en kinderwagens. Je start vanaf de Slufterweg 1A in Cocksdorp en gaat richting het strand.

Over de Slufter
De Slufter bij De Cocksdorp is het meest bijzondere natuurgebied van Texel. Waar vroeger verwoede pogingen werden gedaan om het af te dichten van de Noordzee, wordt het nu met opzet open gehouden om een bijzondere flora en fauna te behouden. Het stroomt bij vloed tweemaal per dag vol met zeewater van de Noordzee en kleurt de vlakte in de zomer paars van het bloeiende lamsoor. In het noorden heb je de vuurtoren die als baken voor de schippers werd gebouwd. Daar kunt u in de toren 360 graden rond kijken, het prachtige uitzicht is adembenemend en bij goed weer ziet u Vlieland en zelfs Terschelling.


Andere vragen rondom wandelen

Waar zijn de wandelknooppunten op Texel?

Waar kan ik lange afstanden wandelen op Texel?

Hoe kan ik wandelen vanaf de boot Texel?

Waar kan ik in Den Hoorn wandelen?

Waar kan ik de wandeling van Natuurmonumenten op Texel maken?

Waar kan ik vlakbij de vuurtoren van Texel wandelen?

Heb je al een hotel?

[booking_product_helper shortname=”vhht booking hotels”]