Weekendje Texel? Met deze tips bereid je je het beste voor

Texel strand hotels overnachten

Heb je een bezoek aan Texel op de planning staan? Voorbereiding is het halve werk. Het begint natuurlijk met de heenreis en de boot naar Texel. Een paar tips om straks zorgeloos op Texel aan te komen.


Koop vooraf een kaartje voor boot Texel

Je wilt natuurlijk niet bij de veerhaven achter de Duitsers aan sluiten om nog een ticket voor de boot te kopen. Tegenwoordig kun je vooraf online een e-ticket kopen via TESO.nl. En voer je ook nog eens je kenteken is tijdens je aankoop? Dan opent de slagboom automatisch als je aan komt rijden. En daar wordt iedereen blij van, want dat versnelt ook de doorstroom.


Check de vertrektijden

Wat je ook graag wilt voorkomen, is dat je je moet haasten om de boot naar Texel te halen. Check dus vooraf goed te vertrektijden. Vanaf Den Helder vertrekt er elk uur een boot van 6.30 t/m 21.30 uur. En voer het adres van de veerhaven in je navigatie: Havenplein 3, Den Helder. Dan weet je helemaal of je de boot gaat halen.


Kies een parkeerplaats

Laat je de auto in Den Helder staan? Zorg dan dat je vooraf weet waar je gaat parkeren. Je kunt gratis naast de veerhaven in Den Helder parkeren, maar het aantal parkeerplekken is beperkt. Is het daar vol, zorg dan dat je meteen naar de volgende parkeerplaats kunt rijden. Bijvoorbeeld naar de parkeerterreinen Willemsoord-Noord en Willemsoord-Zuid. Let er wel op dat je vanaf hier wel zo een 10 minuten moet lopen om de overtocht naar Texel te maken met de boot.


Heb je al een hotel?

Op Texel zijn er meer dan 80 hotels te vinden, dus er zal altijd wel een hotel in jouw prijsklasse tussen zitten. Bekijk onze top 5 beste hotels op Texel!