Zo voorkom je dat je de boot naar Texel mist

Sneller naar de boot Texel

Het voorjaar komt er weer aan, dus het wordt weer volle bak op Texel. De weekenden met Pasen en Pinksteren zijn vaak erg druk. Heb je een leuk Paasweekend op Texel gepland? Dan kan het zomaar zijn dat je in Den Helder moet wachten, omdat de boot vol is. Maar de heenreis kan ook sneller. Lees de tips om sneller bij de veerboot naar Texel te komen.


Ga door de Haven van Den Helder

Houdt er sowieso rekening mee dat de weg naar Den Helder druk is rond de feestdagen. Vooral de N9 kan dan voor veel langzaam rijdend verkeer zorgen. En kom je aan in Den Helder? Dan kan je vanaf het eerste stoplicht al in de rij komen te staan voor de veerboot, zo’n 2,6 km. Onze tip: ga door de Haven van Den Helder naar de veerboot. De route: ga bij de stoplichten de Havenweg op, dus als je vanaf de N9 komt, naar rechts. Neem vervolgens de eerste afslag naar links en ga Het Nieuwe Diep op. Rijdt deze helemaal uit tot je bij de stoplichten voor de veerpont komt. Dat scheelt je sowieso tijd.


Koop vooraf een ticket

Tegenwoordig kun vooraf een ticket kopen. Doe dit vooral, want dat scheelt een hoop tijd bij de toegangspoorten voor de veerboot. Aan de rechterkant van de terminal heb je namelijk een aantal poorten die speciaal zijn voor bezoekers die al een ticket hebben. En wil je helemaal snel door de toegangspoorten heen? Registreer bij het vooraf kopen van je ticket dan je kenteken, zodat de slagboom automatisch opengaat als je aan komt rijden. Dat versnelt ook de doorstroom en scheelt iedereen tijd.


Hou de vertrektijden in de gaten

Een laatste tip die niet zozeer zorgt dat je sneller bij de boot komt, maar wel een hoop haast scheelt, is om de afvaartijden te checken. Dan kun je daar de heenreis op afstemmen. Hou ook TESO.nl in de gaten voor eventuele storingen.

Voordelig met de boot naar Texel over?

Wist je ook dat je goedkoper met de boot naar Texel kunt? Lees onze slimme tips.